Nieuw De volgende generatie reddingsboot.KNRM
Youtube
Film KNRM de Nieuwe Reddingsboot
Bedrijf uit Harlingen bouwt stuurhut
Nieuwe Reddingsboot KNRM
HARLINGEN- North-Line Yachts uit Harlingen is aangetrokken als partner van Damen Shipyards om de nieuwe KNRM reddingboot NH1816 op de markt te brengen. North-Line Yachts zal voor dit nieuwe schip de composiet bovenbouw produceren. De werf uit Harlingen richt zich naast haar eigen lijn schepen, de North-Line motorjachten, ook op de professionele werkboten.
De bouwer is dus goed bekend met het bouwen van zeewaardige, polyester schepen en heeft door haar nieuwe productiehal in Harlingen nu ook de mogelijkheden zulke projecten aan te nemen.
De eisen die de KNRM voor de nieuwe reddingboot stelt aan geluiddemping, trillingsdemping en sterkte sluiten volledig aan bij de ervaring en kennis die North-Line Yachts heeft opgedaan. Sipko van Sluis, algemeen directeur van North-Line Yachts <http://www.north-line.nl/>: “Het is natuurlijk fantastisch dat wij voor zo’n belangrijk project zijn benaderd. Bij Damen waren ze erg onder de indruk van onze werf en de kwaliteit van onze schepen. De bovenbouw van deze NH1816-klasse zal geheel in composiet worden uitgevoerd en daarom is de keuze op onze werf gevallen”.
De bouw van de NH1816-klasse <http://www.knrm-search-and-rescue-lifeboats-netherlands.com/our-products/sar-nh1816-lifeboat/> is inmiddels gestart. De bedoeling is dat het eerste schip in het derde kwartaal van 2013 gereed is.
Bron: KNRM.nl
Meer informatie Jachtbouw Zevenhuizen - North-Line Yachts

Foto KNRM de Reddingsboot
Foto's dank KNRM
Ontwerpen uit de film knrm klik voor groot beeld
Casco in Polen klaar voor transport naar Gorichem
Bron KNRM
ga naar North-Line Yachts